Снимка: Китайска медийна групаКой е най-големият интернет хакер в света?

...
Снимка: Китайска медийна групаКой е най-големият интернет хакер в света?
Коментари Харесай

Радио Китай: Агенцията за националната сигурност на САЩ - най-големият онлайн хакер в света

Снимка: Китайска медийна група
Кой е най-големият интернет хакер в света? Вчера Китайският народен център за незабавно реагиране на компютърни вируси и антивирусната компания „ Циху360 “ поотделно разгласиха отчети за следствията си по отношение на задграничната хакерска атака против Северозападния политехнически университет, предава " Радио Китай ".


Снимка: Китайска медийна група
Докладите разкриха, че Службата за профилирани интервенции за достъп (Tailored Access Operations), която е отделът за събиране на разследваща киберинформация на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати, е употребила 41 типа профилирани оръжия за мрежова офанзива и е осъществила хиляди офанзиви против Северозападния политехнически университет.
В резултат на офанзивите са били откраднати основни механически данни. Разследването откри също, че през годините Службата е правила секрети хакерски офанзиви против китайски водещи компании, държавни структури, университети и научни институти, направлявала е мрежови оборудвания и е обвинена в кражбата на извънредно значими данни. Същевременно Службата организира безсистемно подслушване на потребителите на мобилни телефони в Китай, нелегално присвоява текстовете на късите известия и GPS позициониращи данни.

Представените доказателства в двата отчета са ясни и изчерпателни. Те включват 13 лица в Съединени американски щати, които потвърдено са правили хакерски атаки против Китай, и повече от 60 контракта и 170 електронни документа, подписани с американските телекомуникационни оператори, за създаване на удобна среда за мрежови офанзиви.
Според обществено оповестената информация американската черна ръка за подслушване се простира освен върху Китай, само че върху целия свят, даже и техните съдружници. През юни предходната година Датската радиотелевизионна корпорация разгласява специфичен репортаж, който разкрива, че Агенцията за националната сигурност на Съединените щати е получила необработени данни за достъп до интернет информация в страната посредством Датската разследваща организация, с цел да следи европейските политици, включително и Ангела Меркел. Германският седмичник „ Шпигел “ заяви, че повече от 500 милиона немски мобилни и интернет данни са откраднати от Агенцията за националната сигурност на Съединени американски щати.
Голямо количество доказателства демонстрират, че Съединените щати са същинската империя на хакерството, наблюдението и кражбата на персонални данни. Всички миролюбиви страни в света би трябвало да подхващат дейности, с които да се опълчват уверено на киберхегемонията на Съединени американски щати и да възстановят чистотата на световната мрежа.
 
Източник: " 24 часа "
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР