Снимка Канал 3Подписването на декларации за конфликт на интереси, щеше

...
Снимка Канал 3Подписването на декларации за конфликт на интереси, щеше
Коментари Харесай

Ген. Атанас Запрянов: Всеки министър трябва да подписва декларация за конфликт на интереси

Снимка Канал 3

Подписването на заявления за спор на ползи, щеше да избегне обстановката с отавката на към този момент някогашния министър на опазването на здравето проф. Николай Петров. Това сподели в предаването  " Денят онлайн "   по Канал 3 ген. Атанас Запрянов, зам.-министър на защитата.  

" Може би публичната поръчка е почнала при предния шеф на ВМА и по тази причина се е позволил този пропуск ", добави ген. Атанас Запрянов.

Той разяснява и нарастването на заплатите в бранш " Сигурност ".

" Подходът за нарастване на заплатите не трансформира базата, той е допустим и добър. Увеличението няма да бъде на калпак, а диференцирано, разисква се в допълнение заплащане за чиновниците на командни длъжности. 750 лв. би трябвало да стане войнишката заплата, като се получава и % на нарастването ", съобщи ген. Атанас Запрянов.

Заместник-министърът на защитата разяснява и тематиката за недоволството на летците в Граф Игнатиево.  

Вижте още актуални анализи и мнения

" Новите мотори дават отговор на условията, нашият проблем е с Авиостарт, има класифицирана информация. Ако не получим в допълнение информация, може да има проблем с договора. Няма заплаха да останем без тези 6 мотора, платени са, този месец би трябвало да се реши този проблем. Новите пари за бойните самолети не се усилват, а се разсрочват ", добави ген. Атанас Запрянов.

Относно идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, той очерта следните цели за бранша: " Изпълнение на световната тактика за сигурност на Европейски Съюз, годишен обзор на защитата на всяка държава-членка, както и Европейският фонд за защита ".  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР