снимка: Канал 3Легендата на Левски Станимир Стоилов се обърна към

...
снимка: Канал 3Легендата на Левски Станимир Стоилов се обърна към
Коментари Харесай

Мъри: Селекцията в Левски е изтърван процес

снимка: Канал 3

Легендата на Левски Станимир Стоилов се обърна към „ сините ”, които да решат „ какъв е таванът ” на селекционера Делио Роси, освен това преди реванша против Вадуц от първия квалификационен кръг на Лига Европа, както и показа усещанията си от приключващото през днешния ден Световно състезание в Русия.

„ Видно е за мен, че 90 % от българските клубове се ръководят погрешно. Президентът прави селекцията, а треньорът споделя: „ Ама питайте шефовете ”… На „ Герена ” духът от дълго време е излязъл от бутилката ”, сподели Стоилов за Канал 3.

„ Взимам единствено един случай и се пробвам да бъда по-деликатен. Това, което се случи с Прохазка, е закононарушение. Футболист, който е пригоден и към тима, и към клуба, и към левскарската общественост и не е безценен, а ти го изпускаш. Сега, в случай че искаш да вземеш негов еквивалент, би трябвало да се бръкнеш минимум с 500 хиляди евро. Не виждам Левски да е взел състезател с такива благоприятни условия – да работи на разнообразни постове и да е по-добър от Роман. ”

„ Питам се кой в клуба мисли за тези неща, кой реши каква е комерсиалната стойност на този футболист, кой постави на кантара и прочувствената страна на нещата. Чета, че доста съжалявали за Васко Панайотов. Ама не се прави по този начин. Ако в действителност съжалявате, да бяхте създали по този начин, че да го задържите. Научили лафа, че селекцията е отворен развой, и работят. Над 20 футболисти за една година, пък в този момент желаят и още. Ама вие съществено ли? Това в Левски е разграден, изпуснат развой, а не просто отворен. ”

„ Докога ще продължи това ли? Докато на притежателя не му стане ясно, че желае да прави бизнес, да умножава парите си и в един миг единствено да си демонстрира новите костюми на стадиона. Правете тим за Шампионската лига! Вдигнете я тази летва… Стига с това „ почтено показване ”! „ Ама ще забележим, но нека надградим ”… Дано да отстранят Вадуц, имам вяра, че ще стане, тъй като в противоположен случай ще се стигне до крайни ограничения. А такива не оказват помощ, когато са на база един мач. Нека си преценяват преди реванша какъв е таванът на този треньор. В ЦСКА сякаш бързо се ориентираха по треньорския въпрос. Взеха нов човек, само че бързо ориентиращ се ”, добави Стоилов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР