Снимка: Канал 3Специализираната прокуратура ще протестира определението на Специализирания наказателен

...
Снимка: Канал 3Специализираната прокуратура ще протестира определението на Специализирания наказателен
Коментари Харесай

Прокуратурата обжалва пускането под домашен арест на Десислава Иванчева

Снимка: " Канал 3 "

Специализираната прокуратура ще стачкува определението на Специализирания углавен съд от 18 октомври 2018 година за изменение на ограниченията за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова от " Задържане под стража " в по-леки - " Домашен арест ".

Това оповестиха от спецпрокуратурата, откакто през вчерашния ден съдът реши, че някогашната кметица на столичния регион " Младост " и нейната заместничка на поста ще бъдат пуснати под домакински арест, написа " Канал 3 ". Това към момента не се е случило, защото първо би трябвало да мине обжалването от страна на обвиняването. Апелативният профилиран съд би трябвало да се произнесе до 7 дни.

Иванчева и Петрова са упрекнати за приемане на рушвет в изключително огромни размери. Третият обвинен по делото Петко Дюлгеров обаче бе оставен в ареста.

Съдът стимулира решението си да пусне Иванчева и Петрова основно с това, че след разпитите в правосъдно съвещание като очевидци на чиновници в Столичната община и в регион " Младост ", двете подсъдими за корупция към този момент не могат да въздействат нам показанията им. Мотивът на обвиняването да стачкува това решение е фактът, че Иванчева и Петрова могат да повлияят на останалите неразпитани очевидци по делото, не по малко, в сравнение с общинските чиновници, с които от месеци нямат служебни връзки. Освен това, в хода на правосъдното съвещание не е посочен нито един факт или доказателство, които да слагат под подозрение обоснованото съмнение за осъщественото от тях закононарушение.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР