Снимка: IstockРекордно ниска безработица от 9 години насам и същевременно

...
Снимка: IstockРекордно ниска безработица от 9 години насам и същевременно
Коментари Харесай

Работодатели прогнозират ръст на доходите у нас

Снимка: Istock

Рекордно ниска безработица от 9 години насам и в същото време растеж на приходите. Това демонстрират данните на Агенцията по заетостта и Националния статистически иниститут.

За цялата предходна година безработицата е намаляла до 7,2 на 100. Виждате доста по-ниска в сравнение с година по-рано. За последно безработицата е била по-ниска чак през 2008 година.

Докато работодателите избират всред все по-малко свободни служащи – заплатите порастват, написа btvnovinite.bg.

Ако при започване на предходната година междинната заплата е била 995 лв., то последните данни на националната статисика регистрират, че тя надвишава 1000 лева

Мениджър на сладкарско дружество е съумял да усили с 10 на 100 заплатите на личния състав си.

На всеки 6 месеца или година той търси благоприятни условия за повишение на приходите. Така добре квалифицираните чиновници не напущат и се радват на спомагателните пари.

Мениджърите са намерили решение по какъв начин да преодолеят недостига на фрагменти откакто с месеци са търсили шоколатиер:

„ В момента имаме трима, които образоваме. От тримата се надяваме един да стане ”, сподели мениджърът Ради Стамболов.

От Асоциацията на индустриалния капитал регистрират, че растежът на заплатите доста изпреварва продуктивността в предприятията и предизвестяват, че повишаването на приходите лимитира опциите за рационализация, а това крие опасности:

„ Ако дълго време не се влага в възобновяване на технологиите и възобновяване на дълготрайните активи, ще се стигне неизбежно до понижаване на конкурентоспособността ”, сподели Васил Василев.

Работодателите разчитат на по-леки процедури за влизане на служащи от Молдова, Украйна и Армения, с цел да намират по-лесно фрагменти, а до тогава чакат приходите у нас да продължат да порастват приблизително за страната сред 8 и 11%.



Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР