Снимка: iStockКоментар от IT сектора: Това е несериозно!АПИ си търси

...
Снимка: iStockКоментар от IT сектора: Това е несериозно!АПИ си търси
Коментари Харесай

Програмист за 510 лева!? АПИ си го търси, едва ли ще намери

Снимка: iStock

Коментар от IT бранша: Това е несериозно!

АПИ си търси програмист с " неустоимата " оферта и заплата от 510 лв.. От IT бранша разясниха обявата, оповестена в уеб страницата на държавната институция, написа Dnes.bg.

``
реклама

" Това е несериозно. В IT бранша заплатите са 4 пъти над междинното за България и е несериозно да се прави публикация за търсене на програмист на минимална работна заплата ", разяснява Доброслав Димитров от Българската асоциация на софтуерните компании.

АПИ търси началник за IT-отдела на ТОЛ–а против... 510 лева заплата!
Постът е за шеф на отдел " Управление на осведомителна система " в националното ТОЛ ръководство. Изисква се магистърска степен.

От пресцентъра на националното тол ръководство обясниха пред Bulgaria ON AIR че минималната заплата в държавната администрация към декемрви предходната година за оповестената длължност е 510 лв.. Все отново крайното заплащане зависило от професионалния опит на спечелилия състезанието.

Представителите на софтуерния отрасъл обясниха, че на сходни заплати мъчно биха се намерили качествени експерти.

Назначеното лице би трябвало да дава отговор за дейностите по употребата и подръжка, свързани с целия програмен продукт и хардуер на електронната система за събиране на таксите за прилагане на пътищата у нас.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР