Снимка: Фондация МС - МОГА САМ Участници: Лилия Попганчева - психотерапевт

...
Снимка: Фондация МС - МОГА САМ Участници:
Лилия Попганчева - психотерапевт
Коментари Харесай

Живот с чужда болест

Снимка: Фондация Министерски съвет - МОГА САМ

Участници:
Лилия Попганчева - психотерапевт с дълготраен опит с пациенти с Министерски съвет и други автоимунни болести. Специализирала в сферите себепознание, паник офанзиви и страхове, депресивни положения и контузии, и други Калина Радичева - йога преподавател с над 26 годишна процедура, юмейхо терапевт и учител с 5 дан, водещ на програмата за личностна промяна Plan To Be. Със характерен опит в работата с пациенти с Министерски съвет и други неврологични, и автоимунни заболявания Десислава Станева - дълготраен сътрудник на Андрей Арнаудов - живял с диагноза Министерски съвет повече от 20 години и един от основателите на Фондация " МС-Мога Сам ", умрял през 2021 г. Димитър Сергеев - с диагноза Министерски съвет от 2021 година, татко на 2 деца, IT специалист
" Вече 15 години на този ден приказваме за диагнозата множествена склероза, с която живеят от ден на ден хора през днешния ден. През всичките тези години на този ден аз съм друга. Не съм това, което бях, когато чух диагнозата. Не съм това, което бях и предходната година. И това е, тъй като най-хубавото решение, което в миналото съм взимала за себе си, беше да потегли към това да се трансформирам аз самата. Защото никой не ми е отговорен за това, което ми се случва и всичко зависи единствено мен. Аз нося отговорност за нещата, които желая да върша, за метода, по който желая да се церя и по какъв начин желая да продължа да пребивавам. Моята смяна е избор, който зависи единствено от мен. И избор, който визира и хората към мен, които също имат право на своите избори в живота, който продължаваме дружно с тази диагноза ", споделя Биляна във връзка тематиката на събитието.

 За Фондацията:

Фондация Министерски съвет - МОГА САМ е неправителствена организация, която работи в помощ на пациенти с диагноза Множествена склероза и други дегенеративни болести. Създадена като придвижване през 2013 година и записана през септември 2015 година, Фондацията оказва помощ на хората и техните близки в посока образование да се оправят сами - душевен и физически в живота с Министерски съвет диагноза. Помага в търсенето на благоприятни условия за качествено възстановяване на живота им - освен посредством смяна на персоналната им среда като условия за живот, само че и посредством даване на информация за всички съществуващи способи за лекуване, които да дават на диагностицираните опция сами да вършат осведомени избори за тяхното здраве и лекуване.

Фондацията се финансира от и доброволческа поддръжка. Вече втора година хора от цяла България изпращат сгънати оригами фигури на жерави, които Фондацията трансформира в красиви декоративни пана, за които търси спонсори като част от акцията. Благодарение на събраните средства и доброволния труд, Фондацията съумява да помогне на хора с Множествена склероза и други автоимунни и неврологични болести и на техните близки с обезпечаването на достъп и финансиране на психотерапевтични съвещания посредством програмата за ".

Един от правилата, по които действа Фондацията, са персоналните срещи на Биляна Савова с диагностицираните с Множествена склероза в цялата страна в търсенето на самостоятелни решения, мотивиращи диалози, съставянето на режим на хранене и двигателна интензивност, и доста други способи за поддръжка.

 Материалът е възложен от Фондация Министерски съвет - МОГА САМ

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР