Снимка: focus.ua В Твер избухна пожар в Централния изследователски институт

...
Снимка: focus.ua В Твер избухна пожар в Централния изследователски институт
Коментари Харесай

Избухна пожар в Изследователския институт на Министерството на отбраната на Русия в Твер

Снимка: focus.ua

В Твер избухна пожар в Централния проучвателен институт на войските за аерокосмическа защита, заяви локалният отдел на Министерството на изключителните обстановки, съобщи „ Meduza.io “.

Според представителя на незабавните служби горят няколко етажа, огънят се популяризира из постройката. Общата повърхност на пожара доближава хиляда квадратни метра, приписва му се трета степен по трудност. Съобщава се, че покривът на постройката е рухнал.

От командването на гарнизона оповестиха за „ Интерфакс “, че пожарът е зародил на втория етаж в административната постройка на научната институция. Военните означиха, че личният състав на изследователския институт е евакуиран, аргументите за пожара се откриват.

Източник на ТАСС сподели, че повода за пожара може да е спешната работа на електропреносната мрежа в остарялата постройка.

Според съветската осведомителна организация двама души са починали вследствие на пожара, ориста на различен човек е незнайна. Още към 30 души са ранени, като някои от тях са с натъртвания и рани в резултат на скачане от прозорците на постройката. От регионалното Главно ръководство на Министерството на изключителните обстановки потвърдиха съществуването на потърпевши, без да прецизират техния брой.

Броят на починалите не се оповестява публично.

Научноизследователският институт на аерокосмическите сили на Министерството на защитата на Русия е учреден през 2014 година По-специално, нейните експерти са били ангажирани с създаването на ракетни системи „ Искандер “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР