Снимка: Flickr През 2017 година Спасителят на света“ се превърна

...
Снимка: Flickr През 2017 година Спасителят на света“ се превърна
Коментари Харесай

Напразни 450 млн. долара. Най-скъпата картина в света – фалшификат?

Снимка: Flickr
През 2017 година " Спасителят на света “ се трансформира в най-скъпата картина в света. Изгубеният шедьовър на Леонардо да Винчи бе продаден за 450 млн. $. Но в действителност ли картината е на ренесансовия занаятчия?

``
реклама
Продават картина на Леонардо да Винчи за $100 млн, написа Dnes.bg.
Повече от година откакто " Спасителят на света “ бе платен от саудитски принц, той предал картината на отдела по просвета и туризъм в Абу Даби. Но се появиха подозрения за достоверността на платното.

Картината трябваше да украси стените на галерията през септември 2018 година, само че нейното показване бе анулирано.

Според историка Жак Франк, който приказва пред Sunday Telegraph, доста политици и даже чиновниците на Лувъра в Париж знаят, че " Спасителят на света “ в действителност не е дело на Леонардо.

По думите му, той даже е писал на президента Емануел Макрон, с цел да не открива изложбата на Да Винчи в Лувъра тази есен, тъй като в нея ще бъде включен фалшификат и това ще провокира скандал.  Жак Франк твърди още, че самата изложба в последна сметка е решила да не демонстрира " Спасителят на света “.

От Лувъра обаче настояват друго. В свое изказване те декларират, че са пратили питане за наем на платното и към момента чакат отговор от притежателя.

" Мистър Франк не работи с нас по изложбата на Леонардо и в никакъв случай не е бил куратор в Лувъра, пишат от музея. - Това е неговото персонално мнение, не това на галерията. “

Но има още една въпросителна към " Спасителя на света “.

Той доста се е трансформирал от откриването си през 2011 година до наддаването на аукциона шест години по-късно. Дали става дума за некадърна реституция или замяна на платното – никой не споделя.

През август 2015 година пък се появи друга версия. Матю Ландърс, академик от университета в Оксфорд твърди, че картината е нарисувана не от Леонардо, а от ученика му – Бернадино Луини.

Трудно ще се разбере, дали " Спасителят на света “ е излязъл отдолу под ръката на Леонардо или не. Откакто е закупена от саудитския принц, към момента никой не я е виждал.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР