Снимка: ФлагманМъже се представят за жени, за да си намерят

...
Снимка: ФлагманМъже се представят за жени, за да си намерят
Коментари Харесай

Подла имотна измама се вихри в мрежата

Снимка: " Флагман "

Мъже се показват за дами, с цел да си намерят съквартирантка и другарка, в наето от тях жилище. Това сочи инспекция в обществените мрежи, направена от в. „ Монитор “.

Често офертите за двустайни или по-големи по повърхност квартири в действителност са за наемане на стая в жилището, който се употребява и от други хора, а не за настрана жилище с посочените параметри.

Друг обичан трик, прилаган постоянно от наемодателите, е да лъжат за цената. На линка към офертата написа една сума, а когато я кликнеш, излиза напълно друга.

В обявите нерядко се обявява близостта на парцела до центъра, а местоположението му се оказва в далечен квартал от града. Все повече консуматори търсят предложения за наем не толкоз по уеб страниците, колкото в обществените мрежи. Групите са доста, а желаните наеми на квартирите и качество - разнообразни.

Справка във фейсбук сочи, че наемът варира сред 500-700 лева на месец за двустайни жилища, ситуирани в кварталите към центъра. За двустаен апартамент с две тераси в столичния квартал „ Редута “ да вземем за пример се желаят 650 лева Жилището е обзаведено и с климатик. За различен двустаен в „ Зона Б-18 “, намираща се от западната страна на центъра на столицата, офертата за наема е 100 лева по-малко, само че изискванията ще са надалеч по-мизерни.

Гарсониери и жилища в „ Студентски “ са на същата цена, само че рядко с хубаво качество. Често като преимущества са изреждани вътрешното отопление, съществуването на паркоместа и близостта на постройката до дадена метростанция или спирка на рейсове. Под доста от офертите обаче се срещат мнения и полемики, че това са остарели оферти и парцелът от дълго време не е на пазара.

Справка по профилираните уеб сайтове демонстрира, че наемът на двустаен апартамент в центъра на София е най-малко 600-800 лева Повечето предложения оферират обзаведени жилища, само че даже да няма цялостно обзавеждане, то най-необходимите уреди и мебели са налице.

В идеалния център на столицата за тристаен наемът може да е и 900 евро. За 82 кв. м наемателят може да хвърли и 1000 евро на месец, и то за необзаведен апартамент, който може да стане и офис пространство. Не единствено неналичието на обзавеждане смъква цената, само че и неналичието на телефон и съоръжение за безжична интернет връзка в парцела отблъскват претендент за наемането му и оттова цената му е по-ниска. За подобен двустаен в центъра до метростанция се желаят 350 евро.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР