Снимка Флагман.бгОбвиняемите за подкуп Десислава Иванчева и Биляна Петрова поискаха

...
Снимка Флагман.бгОбвиняемите за подкуп Десислава Иванчева и Биляна Петрова поискаха
Коментари Харесай

Арестантката Иванчева иска общинарите да назначат пиара й за кмет на „Младост”, отлага дело, за да чете СРС-та

Снимка Флагман.бг

Обвиняемите за рушвет Десислава Иванчева и Биляна Петрова желаеха отсрочване на делото за отстраняването им от служба, с цел да четат секретните данни от доказателствата против тях.

Кметицата на столичния регион „ Младост ” и заместничката й апелират решението на Специализирания углавен съд. Миналата седмица съдът реши, че те не би трябвало да останат на длъжностите, които заемат, написа Флагман.бг.

 

Сега обаче делото е във въззивната инстанция.
Двете желаеха от Апелативния профилиран углавен съд да им даде време да се срещнат с делото. На въпроса коя част желаят да четат – от секретното или от явното деловодство, се чу отговор: „ Секретното ”. След това въпреки всичко обвинените прецизираха, че желаят цялото дело. Съдът им даде час и половина. 

Иванчева и Петрова използваха случая преди началото на съвещанието още веднъж да приказват пред медиите. Стана ясно, че тази заран те са гледали телевизия в ареста, тъй като бяха подготвени с отговори на рецензии, отправени от ръководителя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков.

Пред „ Флагман ” Десислава Иванчева изясни, че двете са съумели да гледат телевизия малко преди да бъдат изведени от ареста към съда.
Днес СОС би трябвало още веднъж да вземе решение какъв да е краткотраен кмет на „ Младост ”.
След въпрос на „ Флагман ” кой би трябвало да заеме длъжността, Иванчева отговори: „ Аз съм декларирала моето мнение – че непосредствен до концепцията е Петър Кърджилов. Той е за „ зелен Младост ” и ние към момента отстояваме зелен вид и пресен квартал да стане „ Младост ”. Това, че се бавят преписки, е безусловно смешна история. Обяснихме по какъв брой години се бавят преписките от Столична община. Това, че има дарения в интерес на гражданите… създали сме две санирания на учебни заведения, където едно саниране е към 200 000 лв., две огради на детски градини, където е пъклен скъпо… ”

Припомняме, че Петър Кърджилов бе пиар на кметицата на „ Младост ”. Тя от ареста обаче го назначи за заместник-кмет. Това бе един от мотивите прокуратурата да изиска премахване на Иванчева и заместничката й от служба.

Отлагането на делата по искане на двете за запознаване с материалите по делото пък стана постоянна процедура. На предходно съвещание прокуратурата се оплака на съда, че двете се възползват, с цел да четат събраното със специфични разследващи средства (СРС).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР