Снимка Флагман.бгБезпрецедентна акция на служителите на ИАРА и полицаи от

...
Снимка Флагман.бгБезпрецедентна акция на служителите на ИАРА и полицаи от
Коментари Харесай

Екшън на „Вая”! Полицаи и инспектори с маски обсадиха езерото

Снимка Флагман.бг

Безпрецедентна акция на чиновниците на ИАРА и служители на реда от Първо районно управление (на МВР) шашна бургазлии, преминаващи по бул. „ Тодор Александров ”. Рутинна инспекция на езерото „ Вая ” приключи с конфискуването на 3 бракониерски лодки, в които униформените откриха 4 км мрежи, съобщи кореспондент на Флагман.бг, който стана очевидец на екшъна.

Рано тази заран на тел. 112 е бил подаден сигнал, че в шубраците край кв. „ Горно Езерово ” са скрити трите плавателни съда. Незабавно е стартирала инспекция, като поради сигурността на чиновниците на ИАРА от Първо районно управление (на МВР) е изпратен екип. Преди към час полиция е щурмувала региона в бургаския квартал, където били лодките, а в това време катер на Агенцията тръгнал към мястото по вода.
Рибарските мрежи били открити мигновено и катерът на ИАРА преди броени минути изтегли на брега плавателните съдове на бракониерите.

„ В езерото не е неразрешено да се влиза с лодки, само че по закон във всички сладководни басейни не е позволено потреблението на мрежи. Днес ние открихме 4 км такива, което е връх за последните месеци ”, разясниха пред Флагман.бг служители на ИАРА.

Инспекторите прецизираха, че съдейки по типа на мрежите, те са били изчистени от рибата рано тази заран. Лодките ще бъдат откарани на склад благодарение на общинския паяк.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР