Снимка: Фейсбук за най-добра женска роля. Тя ще печели още

...
Снимка: Фейсбук за най-добра женска роля. Тя ще печели още
Коментари Харесай

Стефан Командарев: За „Уроците на Блага“ ще се чува много, огромна работа ни чака за Оскарите

Снимка: Facebook

„ за най-хубава женска роля. Тя ще печели още награди. Когато мина премиерата в Карлови Вари цялата зала 10 минути ръкопляскаше на Ели Скорчева – тя беше обградена от хора, които показваха своя екстаз. Имаше смисъл от тези 30 години пауза, с цел да се върне по този метод “, добави Стефан Командарев. Тези 110 минути, колкото е продължителността на кино лентата, се гледат на един мирис, изясни режисьорът пред бТВ, откакто трети негови филм бе препоръчан за „ Оскар “.

„ Не укривам, че сме обезпокоени. Огромна работа ни чака. Няма жури от пет души – има над 9000 гласуващи членoве в Академията. Ние би трябвало да създадем по този начин, че огромна част от тях да гледат кино лентата. Това ще стане, като платим на журналист, като платим спомагателни прожекции, би трябвало да платим реклама в огромните медии, би трябвало да имаме доста изявленията там, с цел да ни виждат “. Това изясни в предаването „ Тази заран “ режисьорът Стефан Командарев в първото си телевизионно изявление, откакто стана ясно, че за трети път негов филм е препоръчан за „ Оскар “.

„ Останалите страни имат доста мощни акции. Зад всичко това стои огромна организация. В Румъния има цяла държавна конструкция, която се занимава единствено с това – да промотира румънското кино по света “, добави той.

„ С Кристалните Глобуси тръгваме от мощни позиции. Излязоха извънредно положителни рецензии в изданията, което е ходило – за кино лентата се знае и се приказва. Предстоят десетки фестивали. За кино лентата ще се чува доста, само че би трябвало да се прави доста работа “, акцентира Командарев.

„ През 2016 г. нашата акция струваше 150 хил. лева, само че към този момент всичко е доста по-скъпо. Ще ни помогне и Националният кино център, само че и там опциите не са толкоз огромни. Ще създадем акция, ще търсим помощ от частно финансиране, спонсори, както направихме със „ Съдилището “.

Поне едно 200 хил. лева би трябвало да съберем, с цел да покрием минимума “, изясни режисьорът.

„ Решихме филмът да е отдаден на една част от нашето население, която най-тежко мина през прехода – това са българските пенсионери, нашите родители. Когато мислехме за сюжет и конструкция, която да държи фена, излязоха телефонните измами. Много се зарадвахме, когато. Ние имаме тези детайли. Тези 110 минути, колкото е продължителността на кино лентата, се гледат на един мирис. Това ни беше задачата “, описа Стефан Командарев.

„ Имаше доста изследвания, доста срещи с жертви. Успяхме благодарение на. Имахме срещи с жертви, с служители на реда. Видяхме се и с един телефонен лъжец при секрети условия, само че всичко това ни оказа помощ да сме оптимално достоверни. Той към този момент се беше разкаял, изтърпял наказване, само че ни изигра всички функции. В едно кафене в Русе в една стаичка изигра функциите. Така ги игра - аз му имах вяра на 100%. Тези хора са доста положителни “, уточни режисьорът.

„ за най-хубава женска роля. Тя ще печели още награди. Когато мина премиерата в Карлови Вари цялата зала 10 минути ръкопляскаше на Ели Скорчева – тя беше обградена от хора, които показваха своя екстаз. Имаше смисъл от тези 30 години пауза, с цел да се върне по този метод “, добави Стефан Командарев.

„ Филмът има отворен край. Хората си задават въпроса какво се случва и какво ще стане. Доброто кино би трябвало да провокира морално неспокойствие “, сподели още режисьорът.

Инфо: бТВ

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР