снимка: ЕРМ Запад Дейностите са част от два проекта, които

...
снимка: ЕРМ Запад Дейностите са част от два проекта, които
Коментари Харесай

ЕРМ Запад обезопасява за птиците близо 500 съоръжения по електроразпределителната мрежа в област Монтана

снимка: ЕРМ Запад

Дейностите са част от два плана, които ЕРМ Запад извършва по стратегия LIFE взаимно с колегата си Българско сдружение за отбрана на птиците (БДЗП). Напредъкът по тези планове бе показан на събитие в гр. Лом.

Целта е да бъдат осъществени теренни изследвания и да бъдат локализирани най-рисковите за птиците места по мрежата. Една от основните цели по плановете е създаването на стандарт и след това на първообраз на специфична подпора, която да направи стълбовете безвредни за птиците. Прототипите на безвредните конзоли към този момент се инсталират по мрежата. Следващата стъпка е специалистите от Българско дружество за защита на птиците да следят резултата от обезопасяването и новата структура, с цел да дефинират дали задачите са реализирани - сведена до най-малко смъртност на птиците вследствие на контакт с електроразпределителната мрежа.

фотография: ЕРМ Запад

До момента по плановете " Живот за птиците " (LIFE16 NAT/BG/000612) и " Безопасен полет за птиците на Дунав " (LIFE19 NAT/SK/001023) са обезопасени общо 3680 стълба, сложени са 1200 дивертора и са инсталирани близо 940 щъркелови платформи на територията на Западна България.

Компанията беше отличена за цялостната си политика за запазване на околната среда и бе класирана преди всичко в състезанието на b2BMedia " Най-зелените компании в България " за 2023 година.

* наличие на ЕРМ Запад
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР