Снимка: Дарик ВарнаСигнали за замърсени и запрашени булеварди по време

...
Снимка: Дарик ВарнаСигнали за замърсени и запрашени булеварди по време
Коментари Харесай

Ексклузивно! Варна диша прахоляк над нормите заради бул. Левски. Екоинспекцията нареди незабавно кметът да...

Снимка: Дарик Варна

Сигнали за нечисти и запрашени булеварди по време на ремонтни действия във Варна са постъпили в Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите.

Жалбите били подадени при започване на февруари и са свързани с чистотата на  булевардите „ Владислав Варненчик “ и „ Сливница “ , излиза наяве от информация за контролната активност на екоинспекцията през втория месец на годината, написа Дарик Варна.

Проверката посочила, че  сигналът е състоятелен и касае реконструкцията на бул. „ Васил Левски “. Препратен е към община Варна за предприемане на дейности по подготвеност.

През февруари екоинспекцията е проверила два сигнала за нечисти води и оцветени води,  изтичащи в дерета В единия случай жители са алармирали, че зад ОДЗ „ Делфинче “ в кв. „ Възраждане “ в дере тече  искрящо зелена вода . На място инспекторите открили, че сигналът е състоятелен. Не могли обаче да уточнят кой е източникът на замърсяването с временен темперамент.

Другият сигнал е за  оцветяване на водите в червен цвят  в канал до Западна промишлена зона. Сигналът е признат за състоятелен като е осъществена взаимна инспекция с Община Варна и Басейнова дирекция за Черноморски регион. Констатирано е включване на индустриални отпадъчни води в дъждовната канализация на Варна. На сдружението „ Чайка “ АД е обещано наставление за прекратяване на заустването в дъждовната канализация и е формиран акт.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР