снимка БулфотоЯнка Такева е категорично против тестовете за учениците да

...
снимка БулфотоЯнка Такева е категорично против тестовете за учениците да
Коментари Харесай

Янка Такева се обяви против купуването на тестове за учениците от школските бюджети

снимка Булфото

Янка Такева е изрично срещу тестванията за учениците да се купуват за сметка на школските бюджети. Станощвището си шефа на учителския профсъюз изрази в писмо, което изпрати до служебния министър на образованието и науката акад. Николай Денков.

" Синдикатът на българските учители е угрижен от изказаното от Вас, дружно с министъра на опазването на здравето, желание да се задължат общинските и държавните учебни заведения да купуват проби за проучване на учениците от пети до 12-и клас със средства от бюджета на самите учебни заведения. Учебните институции не разполагат с такива средства. Моля Ви, не натоварвайте учебните заведения с спомагателни непотребни разноски! Подобно предписание би разстроило системата, ще провокира безпорядък и ще демотивира и учителите и непедагогическия личен състав да извършват отговорностите си ", написа Янка Такева, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя декларира, че в случай че частните учебни заведения упорстват за такава мярка, те имат съответното съображение, тъй като събират от учениците си задоволително високи такси и имат сходна опция.
" Господин министър, уповавам се, че сте склонен, че системата би трябвало да се успокои и Вие би трябвало да вземете най-правилното решение за това. Очаквам държавното управление в най-скоро време да отпусне средствата, нужни за пазаруването на проби, които ще обезпечат връщането на учениците от пети до 12-и клас в присъствена форма на образование ", написа в писмото си до министър Николай Денков ръководителят на СБУ Янка Такева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР