Снимка: БулфотоВсяка опозиция има като основна цел да клати правителството.

...
Снимка: БулфотоВсяка опозиция има като основна цел да клати правителството.
Коментари Харесай

Експерт: Ако една опозиция не цели да клати правителството, значи е джендър в политиката

Снимка: Булфото

Всяка съпротива има като съществена цел да клати държавното управление. Ако не го прави, значи не е съпротива, значи е някакъв джендър в политиката.

Това разяснява пред Novini.bg политическият анализатор професор Михаил Константиновпо мотив последните кавги на политическата сцена и решението противоречивата Истанбулска спогодба да се изтегли.

„ Така че какво друго очаквате от една съпротива... Нормалната съпротива смъква държавното управление, а пък държавното управление противоположното – вкопчва се във властта и не желае да пада. Така е на всички места по света, откогато има народна власт “, уточни експертът.

Според проф. Константинов хората напълно заслужено скочиха против документа.

„ За първи път виждам толкоз добре обединен българския народ против едно очевидно посягане върху неговите обичаи, на неговите разбирания, в неговата религия “, добави математикът в своя коментар.

Той напомни, че 40 на 100 от страните в Съвета на Европа не са утвърдили конвенцията. Също толкоз – 39%, не са я утвърдили в Европейския съюз.

„ Имаме спогодба, която пази дамите, всеобхватно ги пази, само че няма думата джендъри. Изведнъж тази всеобща офанзива на джендъри през последните години се опита да пробие през правата на дамите “, уточни специалистът.

Проф. Константинов счита, че всички кавги, които се случват сега, са един прелестен мотив да си оправим законодателството в доста области.

„ Първо в региона на механизмите на неизбежната самозащита. Второ в региона на защитата на стратегическите обекти. Във всичко, което в последно време става скандал, ние имаме мотив да си погледнем законодателството. Както се споделя - да превърнем нещастието в тласък за по-нататъшна работа “, счита политическият анализатор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР