Снимка: Булфотовидео: БтвМерките могат да станат много по-сериозни, ако ситуацията

...
Снимка: Булфотовидео: БтвМерките могат да станат много по-сериозни, ако ситуацията
Коментари Харесай

Вицепремиерът Томислав Дончев: Не се страхуваме да затворим отново държавата, ако се наложи

Снимка: Булфото

видео: Бтв

Мерките могат да станат доста по-сериозни, в случай че обстановката го наложи. Това е мнението на Дончев. Той е безапелационен, че в този миг подхванатите ограничавания са задоволителни. 

Когато има нужда от по-твърди ограничения, те ще бъдат взети. За момента решението е това, което е. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в изявление за бТВ. Той изрично отхвърли изказванията, че държавното управление се опасява да затвори още веднъж страната като мярка против ковид, макар апелите за това.

" Това не е правилно, самите специалисти имат спор какъв брой твърди и какъв брой обхватни би трябвало да бъдат ограниченията. Ние не сме сами, епидемията е във всички европейски страни. Тоталното затваряне е най-лесната мярка, само че тя има голямо въздействие върху стопанската система и обществения статус на хората. Ако е належащо може да бъде взето по-тежко решение ”, сподели Дончев. И изясни, че при потребност могат да се ползват районни, гъвкави ограничения, съобразени със обстановката.



" Има огромна разлика сред обстановката в този момент и обстановката напролет. С по-тежките ограничения искахме да спечелим време, с цел да се подготвим. Когато се появиха първите случаи в България лекарите имаха разполагаем единствено протоколите за лекуване от сътрудниците им в Китай. Знаеха за вируса доста. Болниците пък нямаха инсталация. Сега огромната разлика е, че в случай че имате тежки признаци, ще получите положително лекуване ”, сподели Дончев. И добави, че разковничето е държанието на хората, а не в болничната или доболничната помощ. По думите на вицепремиера и най-съвършената система на страната не може да измести персоналната отговорност. " Няма по какъв начин до всеки човек да бъде комплициран здравен контрольор или служител на реда, който да следи дали той си е поставил маска и съблюдава отдалеченост ", добави той.

Попитан има ли водач в самолета на страната, вицепремиерът сподели, че огромните самолети имат повече от един водач. А на въпроса държавното управление ли ръководи рецесията или тя него Дончев разяснява: „ Не, рецесията не ме ръководи. Може би по-правилният термин е дали се поставят задоволително старания рецесията да се смекчи. Мисля, че страната прави това, което би трябвало да се направи. ”.

Говорейки за електронната здравна система, Дончев сподели, че шест от модулите са подготвени. " Необходима е още малко работа. Също по този начин персоналните лекари би трябвало да станат консуматори на системата. Надявам се модулът за електронното направление и електронната рецепта да са налични на лекарите до няколко седмици. За страдание внедряването на една система не е толкоз елементарно, колкото светването на една коледна елха ", добави той. Що се отнася до електронното държавно управление, Дончев сподели, че съвсем всяка седмица има най-малко една услуга, която от хартиена става електронна. Няма проект, няма желание за отсрочване провеждането на изборите, безапелационен бе Дончев. По думите му, сега се обмисля по какъв начин да се минимизират рисковете за популацията по време на гласуването.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР