Снимка БулфотоВъв връзка с високите нива на фини прахови частици,

...
Снимка БулфотоВъв връзка с високите нива на фини прахови частици,
Коментари Харесай

Въвеждат зелен билет в София за утре

Снимка Булфото

Във връзка с високите равнища на фини прахови частици, Столична община вкарва „ зелен билет “ за 4 декември 2018г.



„ Зелен билет “ е еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев за всички линии на публичния градски превоз на територията на Столична община.

Превозният документ може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска подвижност, касите на столичното метро, както и от водачите на транспортните средства на градския превоз и посредством мобилното приложение http://sofia.mpas.bg

С цел стимулиране потреблението на публичен превоз, Столична община разкрива краткотрайни буферни паркинги в най-дясната пътна лента по съществени входни булеварди на столицата – бул.„ Александър Малинов “при метростанция „ А.Т.Балан “ и „ Бизнес парк София, бул. “България “ сред „ Т.Каблешков “ и „ Гоце Делчев “, при метростанция „ Дружба “на бул. “Цветан Лазаров “ и бул.Кръстьо Пастухов “, бул.„ Ботевградско шосе “ при спирката на трамвай №22, на бул.„ Царица Йоана “ при местростанция „ Люлин “, на бул.„ Панчо Владигеров “ при метростанция „ Сливница “ и „ Западен парк “.

Продължават и инспекциите на пунктове за вторични първични материали, автокъщи, строителни обекти за нерегламентирано изгаряне на боклуци, както и инспекции за горене на боклуци навън в кварталите с най-вече сигнали.

По рекомендация на пулмолозите призоваваме хора с хронични респираторни и сърдечно-съдови болести да заобикалят нескончаем престой на открито, а шефовете на учебни заведения и детски градини да не организират занятия навън.

Препоръчва се да се носи компактен шал при излизане на открито.

Шофьорите на МПС да не оставят колите си с включен мотор, когато не са в придвижване.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР