Снимка: БулфотоВарненският окръжен съд определи мярка на неотклонение задържане под

...
Снимка: БулфотоВарненският окръжен съд определи мярка на неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Във Варна задържаха молдовец, издирван за убийство в родината му

Снимка: Булфото

Варненският областен съд дефинира мярка на неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на молдовския жител Иван П. до привършване на същинското произвеждане по екстрадицията му.

28-годишният мъж е бил разгласен от родината си за интернационално търсене с червен бюлетин по отношение на издадена на 14.05.2019 година Европейска заповед за арест (ЕЗА) от съда в град Кахул. Иван П. е роден в град Тараклия, Молдова. Срещу него се води наказателно произвеждане, за това че на 08.03.2019 година в родния си град нанесъл съзнателно и по хулигански подбуди тежка телесна щета на различен молдовски жител, който по-късно умрял.

Иван П. е бил арестуван във Варна на 20.08.2020 година от органите на Първо РПУ.

За посочените закононарушения в Наказателния кодекс на Молдова е планувано наказване от 15 години отнемане от независимост.

Престъпленията, за които се търси Иван П. са наказуеми и по българското законодателство.

Молдовският жител беше арестуван краткотрайно за период от 40 дни с решение на Варненския областен съд от 21.08.2020 година Тогава пред съда той уточни, че обитава в България от година и половина и живее на квартира във Варна, само че изказванията не бяха подкрепени с доказателства.

В днешното съвещание правосъдният състав като съобрази всички показани мнения реши, че настояването за задържането на Иван П. е съобразено с условията на Европейската спогодба за екстрадиция, както и че е налице годна заповед за арест. ВОС дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “, с цел да бъде обезпечено явяването на лицето на делото, на което ще се преглежда всъщност настояването на молдовските управляващи за екстрадицията му.

Определението на съда може да се стачкува и апелира пред Апелативен съд Варна.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР