Снимка: БулфотоВарненският апелативен съд присъди 12 години лишаване от свобода

...
Снимка: БулфотоВарненският апелативен съд присъди 12 години лишаване от свобода
Коментари Харесай

Апелативен съд - Варна осъди на 12 години затвор мъж, ограбил две жени

Снимка: Булфото

Варненският апелативен съд присъди 12 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим на оневинен от първата инстанция обвиняем за осъществяване на два грабежа. Въззивният състав анулира присъда на Окръжен съд – Варна в частта, в която Иван Я. е приет за почтен.  

Предмет на инспекция от апелативната инстанция бе присъдата на Варненския областен съд по отношение на Иван Я. и Ангел Б. за осъществени три грабежа: лишаване на чанта, пари и персонални движимости от жена; заграбване на 450 лева от апартамент на друга потърпевша, която Иван заблудил, че ще наеме жилището й. В третия случай от ушите на пострадалата били издърпани златни обеци и били откраднати мобилен телефон и портмоне. Първата инстанция открила, че в незаконната си активност двамата избирали за жертви най-вече възрастни дами. Иван отвличал вниманието им, до момента в който дейните дейности предприемал Ангел. Двамата са били наказани на по 12 години отнемане от независимост. Иван е бил оневинен за осъществяването на първите два грабежа. Подсъдимите са неведнъж осъждани: Ангел - 20 пъти, а Иван - 27 пъти. Запознали се в Плевенския затвор.

Производството пред Апелативния съд беше формирано по митинг на прокуратурата и тъжби на двамата подсъдими. 

Иван Я. не се яви в правосъдната зала. След изискани инспекции, съдът откри, че той няма прочут адрес, а съгласно родственици е в Германия. 

Представителят на Апелативната прокуратура уточни, че двамата авансово са възнамерявали незаконните си дейности, а Иван е имал водеща роля. Обвинението настоя за анулация на оправдателната присъда. 

В произнесената в намерено съвещание присъда, втората инстанция призна виновността му за това, че е направил действието в изискванията на рисков рецидив, като продължавано закононарушение, в съучастничество и с приложимост на мощ. Двамата подсъдими солидарно би трябвало да заплатят на жертвите породените имуществени вреди. Присъдата на Окръжния съд беше доказана в останалата част.

Заради това, че подсъдимият Иван Я. се е отклонил от въззивното произвеждане и не може да бъде открит, съдът дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Мотивът е, че освен има заплаха да се укрие от правораздаването, само че го е направил.

Присъдата на Варненския апелативен съд по отношение на подсъдимия за обир Иван Я. предстои на надзор от Върховния касационен съд.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР