Снимка БулфотоВ сутрешните часове днес времето ще бъде облачно с

...
Снимка БулфотоВ сутрешните часове днес времето ще бъде облачно с
Коментари Харесай

Ветровито! Спиране на валежите до обяд и разкъсване на облачността

Снимка Булфото

В утринните часове през днешния ден времето ще бъде облачно с превалявания от дъжд, а в Родопите тук-там ще има превалявания от сняг, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология, представени от " Фокус ".

Постепенно до обяд преваляванията ще спрат, най-късно в югоизточните региони, облачността ще се раздра и намалее до слънчево време.

Минималните температури ще бъдат сред минус 2 и 3 градуса.

Вятърът ще се ориентира от югозапад, в югоизточните региони краткотрайно мощен и температурите ще се покачат. В следобедните часове превалявания от дъжд ще има тук-там в Родопите, само че по-късно и там ще спрат.

Максималните температури ще бъдат сред 9 и 14 градуса.

Вероятността за превалявания на следващия ден е дребна.

В събота от югозапад още веднъж ще стартират превалявания от дъжд, които до края на деня ще обзет цялата страна. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Ще стартира намаляване на температурите и до вечерта тук-там в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.

В неделя към момента ще вали, в доста региони на Северна България - сняг, тук-там в Южна - дъжд, само че от югозапад преваляванията ще отслабват и ще стартират да стопират. Вятърът ще бъде със северна съставния елемент, сдържан до мощен и в Северна България и по старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

При предстоящата валежна конюнктура през почивните дни има нараснала възможност, изначало тук-там в Западна, а след това – в Северна България, преваляванията да са обилни.

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР