Снимка: БулфотоВ съответствие с изискванията и условията на Наредба №

...
Снимка: БулфотоВ съответствие с изискванията и условията на Наредба №
Коментари Харесай

Булгаргаз иска повишение на цените на природния газ с 15 %

Снимка: Булфото

В сходство с условията и изискванията на Наредба № 2/2013 година за контролиране на цените на природния газ, " Булгаргаз " ЕАД, дъщерно сдружение на " Български Енергиен Холдинг " ЕАД, предложи на КЕВР да утвърди цена на природния газ за м. септември 2020 година в размер на 21,51 лева / MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) за крайни доставчици на природен газ и за лице, на което е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила. Това пишат в свое предложение до регулатора от " Булгаргаз ", оповестиха от сдружението.

В съпоставяне с одобрената за м. август 2020 година цена, препоръчаната от сдружението цена на природния газ за м. септември 2020 година е по-висока с  15,21 % или с 2,84 лева / MWh .

Увеличението се дължи на нарасналите с над 45% спотови цени на европейските газови пазари за интервала 1 - 10 август 2020 година, спрямо цените за м. юли 2020 година Спотовият съставен елемент е част от формулата, по която се образува доставната цена на природния газ, написа Канал3.бг.

" Булгаргаз " ЕАД уведомява своите клиенти, че прогнозната цена на природния газ за м.октомври на 2020 година, формирана в сходство с член 17 на Наредба № 2 от 19.03.2013 година за контролиране на цените на природния газ е 21,91 лева./MWh.  В съпоставяне с препоръчаната за одобряване от КЕВР цена за м. септември на 2020 година, прогнозната цена за м. октомври на 2020 година е по- висока с 0,40 лева./MWh или с 1,86%.

Увеличението се дължи на предстоящите по-високи спотови цени на европейските газови пазари, спрямо ценообразуващите за м. септември, които са част формулата, по която се образува доставната цена на природния газ.

Прогнозната цена на природния газ регистрира въздействието на ценообразуващите фактори към 10.08.2020 година и е неокончателна.

Окончателното предложение на “Булгаргаз “ ЕАД за одобряване цената на природния газ за м. октомври на 2020 година ще бъде импортирано в КЕВР на 10.09.2020 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР