Снимка БулфотоВ днешните тревожни времена, когато се прегазват граници, когато

...
Снимка БулфотоВ днешните тревожни времена, когато се прегазват граници, когато
Коментари Харесай

Радев: Свободата е най-силният имунитет срещу политическите вируси

Снимка Булфото

В днешните тревожни времена, когато се прегазват граници, когато оръжията постоянно заглушават интернационалното право, е значимо всички български политици да бдим над суверенитета на Родината. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си по време на тържествената заря-проверка в София по случай 142 години от Освобождението на България.

``
реклама

Той прикани всички българи да осъзнаем силата си, да бъдем почтени за тези, които почитаме в дни като днешния, да обединим солидарните си старания, с цел да сбъднем идеала за свободна и обективна България.

" Свободата е най-силният имунитет против всевъзможни политически вируси ", съобщи още Румен Радев. " Често загатваме свободата и независимостта дружно. Но в случай че независимостта се реализира с оръжие, свободата се подсигурява от Конституцията и законите. Законите са над всички нас, над всеки жител, над всяка упоритост и над всяка институция ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Държавният глава означи, че 142 години ни разделят от Санстефанския кротичък контракт и възкресението на България. " Днес още веднъж хиляди сме тук, пред паметника на Царя Освободител, чиято войска постави завършек на петвековното османско робство ", уточни той. " Под съветските бойни флагове ще се покрият с безконечна популярност българските опълченци, ще се борят воини от доста нации от империята на Александър II, хиляди ще загинат за нашето избавление. Но доста преди този момент, безброй, свободни по дух българи, хайдути, въстаници, възрожденци, революционери ще пролеят в неравни борби кръвта си за свободата ", сподели президентът.

" Джанюариъс Макгахан, Виторио Позитано, Виктор Юго ще вградят своята героизъм в българската национална идея. Към всички тях, към нашата освободителка Русия е нашата българска благодарност. Тя не е подвластна на никаква политическа обстановка, само че е проба за достолепието ни като народ, който осъзнава цената на свободата и уважава и своите, и непознатите герои, положили кости за нашата независимост ", съобщи президентът Румен Радев.

" Възродената България оцеля в няколко войни, надживя национални произшествия, построи своя стопанска система, войска, просвета. Дари света с гениите си и потвърди своята жизнеспособност като страна ", означи той.

Някои генерации имаха жестоката орис да бранят Родината с оръжие, други съзидаваха Отечеството, уточни президентът. " Призванието на нашите генерации е да отстоят демокрацията, за която мечтаехме и към която крачехме в близкото минало. Да си възвърнат свободата на словото. Да бранят без комплекси правата си на европейски жители ", сподели още Румен Радев.

" Вечна популярност за героите! Да живее България ", приключи словото си президентът.

Преди това президентът одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска. Командващ тържествената заря-проверка беше заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден военачалник Петьо Мирчев.

На тържествената заря-проверка участваха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова, Българският патриарх Неофит, столичният кмет Йорданка Фандъкова, министри, депутати, военни, жители.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР