Снимка БулфотоУ нас делът на хората, които харесват работата си,

...
Снимка БулфотоУ нас делът на хората, които харесват работата си,
Коментари Харесай

Галъп: 70% от българите са доволни от работата си, но само половина от тях - от заплащането

Снимка Булфото

У нас делът на хората, които харесват работата си, е малко под три четвърти. Резултатите са близки до междинните за света и Европейски Съюз.  Това сочат данни на международната асоциация „ Галъп интернешънъл “, особено предоставени на обновената именита графа „ Къде сме ние? “ на централната емисия вести " По света и у нас " на Българска национална телевизия и предаването “#Европа ”, съобщи флагман.бг.

Над половината от работещите българи са удовлетворени от заплащането си, а 70% са задоволени от работата си. Данните са от две проучвания на " Галъп интернешънъл ". Оказва се, че българите са по-доволни от заплатите и работата си, в сравнение с приблизително хората по света. Разбира се, преди да отговорят на въпросите в анкетите, участниците е трябвало и да преценяват доколко могат да се надяват на нещо по-добро. 

Мнозина споделят, че българите са черногледи и че една от аргументите е възходящата беднотия у нас. Изследването на " Галъп " обаче демонстрира, че 52% от българите са удовлетворени от заплатата си, а 30% не са. Това ни подрежда към междинното за света. Глобалните резултати демонстрират, че 49% от работещите по света задоволени от месечните си хонорари. Недоволните са 29 на 100. 

В същото време делът на българите, които са удовлетворени от работата си е надалеч по-висок - 70%. Оказва се, че страната ни е на трето място на Балканите по този индикатор. На първо място е Северна Македония, където 76 на 100 са щастливи от това, което правят, а на второ е Румъния. Най-недоволни по нашите ширини са сърбите. Позициите на 4-те страни са са същите и когато приказваме за заплатата - в Румъния и в Северна Македония са по-доволни от нас.

Най-удовлетворени от парите, които получават за труда си са в Италия и Испания – 70 на 100. Най-недоволни от заплатите си в Европейския съюз пък са французите и унгарците. У нас 52 % от българите настояват, че са удовлетворени от заплащането си. Все отново 30 на 100 са недоволни. 

По света 68% от работещите харесват работата си, а единствено 15 на 100 са недоволни. В Европейския съюз цели 72% са щастливи с избора си на работно място. Най-доволни са в Индия - 76% дават отговор позитивно. Страната държи първа позиция измежду районите и огромните страни по задоволеност и от заплащането. На другия полюс е Русия със единствено 34% удовлетворени. Същевременно обаче половината руснаци утвърждават работата си. Тенденцията е същата в България - по-голям % от хората харесват работата си повече, в сравнение с месечното си заплащане. 

При прегледа по райони и по-големи страни, се оказва, че най-доволни от работата си са хората в Индия (76%), в района на Западна Азия (73%) и в Европейски Съюз (72%). Отново по-скоро удовлетворени, само че в по-малка степен, наподобяват хората в Близкия изток (56%) и в Русия (51%). 

Близо половината от интервюираните работещи жители по целия свят настояват, че са удовлетворени от заплащането, което получават. 

България още веднъж се приближава до междинните стойности за света и Европейски Съюз – 52% са удовлетворени от заплащането си, а 30% са недоволни. 

Сред другите райони и огромни страни, Индия държи първа позиция по задоволеност с 60%, следвана от Латинска Америка (54%) и Западна Азия (53%). Най-малко удовлетворени са в Русия – едвам 34% са дали отговор позитивно. 

Разбира се, в данните се отразява и преценката на хората по света дали и до каква степен биха могли да чакат по-добри пари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР