Снимка БулфотоТе предпочитат все повече нашенско производство и заявяват, че

...
Снимка БулфотоТе предпочитат все повече нашенско производство и заявяват, че
Коментари Харесай

80% от потребителите одобряват в магазините да се продават повече български продукти

Снимка Булфото

Те избират от ден на ден нашенско произвеждане и декларират, че даже биха сменили магазина, от който пазарят, в случай че различен предлага повече български артикули, написа bgonair.bg

Потребителите избират да пазарят в по-големи магазини по време на изключителното състояние и са склонни да похарчат повече, в случай че продуктите и стоките са с българско произвеждане.

По отношение на навиците си за извършване на покупки, потребителите споделят, че са станали по-рационални и по-силно ценово чувствителни. 41% вървят до магазина единствено един път в седмицата, а 36% даже по-рядко като признават, че от ден на ден търсят преференциални предложения и промоции, сочат данни от питане на Aгенция за онлайн маркетингови изследвания JTN .

Въпреки че повече от половината запитани считат, че цените в огромните хипермаркети са се нараснали, те не престават да ги избират по ред аргументи. Те показват, че там по-лесно намират всички нужни артикули и по-лесно съблюдават целесъобразната отдалеченост.

От друга страна последователите на по-малките квартални магазини споделят, че не се тормозят толкоз от чакането пред огромните хипермаркети, колкото от обстоятелството, че съгласно тях там няма задоволително български артикули. Според 81% от тях огромните вериги би трябвало да влагат повече в стопанската система у нас като оферират повече артикули създадени в страната. 

Висок % от интервюираните са показали, че съгласно тях тукашните производители могат да се оправят да захранят хипермаркетите с задоволително артикули. Повече от половината декларират, че биха предпочели българска стока, даже и тя да е с по-висока цена, а 70% даже биха сменили магазина, от който пазарят за различен, в който могат да намерят " създадено в България ”.

Много от запитаните считат, че в изискванията на Ковид-19 са придобили потребни привички за извършване на покупки и биха ги запазили и след края на изключителното състояние. 59% желаят и за в бъдеще да обмислят по-добре покупките си, а 54% настояват, че ще не престават да купуват най-вече  български артикули.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашат
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР