Снимка БулфотоТази сутрин под ръководството на Районната прокуратура във Варна

...
Снимка БулфотоТази сутрин под ръководството на Районната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Прокуратурата влезе в офисите на Брикел и Траш юнивърс

Снимка Булфото

Тази заран под управлението на Районната прокуратура във Варна започнаха процесуално-следствени дейности в офиси на „ Брикел “ ЕАД и „ Траш юнивърс “ ЕООД в град Гълъбово. Търсят се и ще бъдат конфискувани документи и материали, съотносими към предмета на следствието по досъдебното произвеждане, което се води за пристигналите 127 контейнера с боклуци от Италия, оповестиха от държавното обвиняване, съобщи dnes.dir.bg.

Наблюдаващият прокурор на досъдебното произвеждане, трима дознатели и полицейски екипи към този момент са в сдруженията, за които има данни, че са съпричастни към преработката на вносните боклуци.

Всеки миг се чака 28 от общо 127 контейнера да бъдат натоварени на транспортен съд и върнати назад на изпращача – „ Дентиче пантелоне “ от град Салерно, откакто Районната прокуратура във Варна даде позволение за реекспорта им. Транспортирането ще бъде за сметка на италианското сдружение.

Първите контейнери от Италия са пристигнали на 9 октомври 2019 година До 25 ноември предходната година на пристанище Варна-запад са били разтоварени общо 127 контейнера с краткотраен режим на предпазване до 90 дни. Товарът им бил манифестиран като пластмасови и каучукови боклуци. След приключване на периода за краткотрайно предпазване при отваряне на контейнерите проверяващите откриха разминаване сред действителното и манифестираното наличие.

Отпадъците са текстилни, стъклени и дървени боклуци и са предопределени за получателя – „ Блацион “ ООД в София. Те трябвало да бъдат доставени на площадката на „ Траш юнивърс “ в град Гълъбово и изгорени в пещите на ТЕЦ-а на „ Брикел “.

  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР