Снимка: БулфотоШофьори на камиони от Варна ще вземат участие в

...
Снимка: БулфотоШофьори на камиони от Варна ще вземат участие в
Коментари Харесай

Шофьори на камиони от Варна ще участват в протеста срещу пакет „Мобилност“ в Брюксел на 10 януари

Снимка: Булфото

Шофьори на камиони от Варна ще вземат присъединяване в митинга против по този начин наречения пакет „ Мобилност “ в белгийската столица Брюксел на 10 януари, когато евродепутати от отрасловата транспортна комисия би трябвало да заседават.

Това заяви за  Радио „ Фокус “ – Варна  Радостин Панков, представител на районната гилдия за тежкотоварни транспорти. По думите му те ще пътуват със аероплан. Предвидено е към 300 души да се съберат на площад „ Люксембург “.

„ Ще има представители на много компании. Организирано е пътешестване със аероплан, с бус, камиони ще опитаме да извадим, в случай че ни дадат позволение. От нашата компания ще бъдем 10 души. Надяваме се да ни виждат. Ще има и представители от други страни – от Полша, Латвия, Литва,  Румъния и Португалия. Надявам се да бъдем видяни и чути. Исканията ни са за рационална смяна в това, което желаят да одобряват “, разяснява Радостин Панков.

Той добави, че въпреки всичко превозвачите са съгласни с част от заложеното в по този начин наречения пакет „ Мобилност “, само че посочи, че с сътрудниците му ще упорстват всичко да бъде направено по този начин, че да имат някакъв късмет да работят.

„ Ако бъдат признати в този си тип ограниченията, ние нямаме опция да продължим да работим “, заключи Радостин Панков.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР