Снимка БулфотоШести блок на ТЕЦ-Варна отново ще заработи, като това

...
Снимка БулфотоШести блок на ТЕЦ-Варна отново ще заработи, като това
Коментари Харесай

Данаил Папазов: Шести блок на ТЕЦ-Варна ще заработи до началото на март

Снимка Булфото

Шести блок на „ ТЕЦ-Варна ” още веднъж ще проработи, като това се чака да се случи до началото на месец март. Това заяви в обзорното предаване „ Позиция ” на Радио Варна някогашният транспортен министър Данаил Папазов, който е шеф на компанията, купила ТЕЦ-а. Папазов добави, че новият притежател ще се опита да вкара още веднъж в употреба и четвърти и пети блок. Токът, създаван от трите мощности, ще се употребява за леден запас, а част от него може да се продава на Енергийната борса, заяви Радио Варна.

Данаил Папазов сподели още, че ще се влага в развиването на пристанището в „ ТЕЦ-Варна ”, което ще бъде употребявано, с изключение на да обслужва самата централа, по този начин и за транспорти на контейнери и зърнени товари. " Амбицията ни е да предлагаме най-хубавата пристанищна услуга в страната, като мислим да привличаме и нови товари ", посочи Папазов. 

На въпрос: " Дали пристанището на ТЕЦ-а ще е съперник на " Пристанище - Варна "? Данаил Папазов отговори: " Там /в пристанището/ има хора, които си схващат от работата и би трябвало да подхващат съответните ограничения... ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР