снимка БулфотоСборни паралелки и онлайн обучение за учениците в случай,

...
снимка БулфотоСборни паралелки и онлайн обучение за учениците в случай,
Коментари Харесай

Министерство на образованието предлага сборни паралелки и онлайн обучение

снимка Булфото

Сборни паралелки и онлайн образование за учениците при положение, че цялата страна пламне от К19. Това оферират от министерство на образованието.

Училищата да могат да образуват сборни паралелки за децата от един и същи випуск, които са в риск от отпадане от просветителната система или чиито родители работят на първа линия.

Тази опция за обезпечаване на оптимално дълго присъствено образование през новата образователна година е записана в Насоките за образование в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, направени от Министерството на образованието и науката (МОН), оповестяват оттова. Тези инструкции за работа на учебните заведения, детските градини и Центровете за поддръжка на личностното развиване (ЦПЛР) са изпратени за координиране в Министерството на здравеопазването (МЗ), а през днешния ден ще се обсъдят със обществените сътрудници, съобщи Българска национална телевизия.

Сборни паралелки за ученици в съответни учебни заведения ще се провеждат след решение на педагогическия съвет и съгласно опциите на училището при аления сюжет от скалата на заболеваемост от коронавирус – от 250 до 500 на 100 000 души на регионално или национално равнище. Тогава учебните заведения ще работят по избран от МОН график за прекосяване към дистанционно образование, като условието е да се обезпечи оптимално дълго присъственото образование на учениците със специфични просветителни потребности.

Ако 14-дневната заболеваемост надхвърли 500 на 100 000 страната, влиза в пурпурен сюжет и всички ученици ще учат електронно със заповед на министъра на образованието и науката. При двата по-леки сюжета с по-ниска от тази заболеваемост – зелен и жълт, просветителните институции ще работят, спазвайки насоките на МОН и Министерство на здравеопазването за понижаване на рисковете от предаване на инфекцията.

Насоките на МОН дават наложителни и целесъобразни ограничения за понижаване на рисковете от зараза при присъствено образование. В мощ остават протоколите за деяние при дете или възрастен със признаци на вируса.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР