Снимка: БулфотоРичард Алибегов изненадващо се намеси в политиката.Сдружението на заведенията

...
Снимка: БулфотоРичард Алибегов изненадващо се намеси в политиката.Сдружението на заведенията
Коментари Харесай

Алибегов изненадващо се намеси в политиката против готвения за служебен министър на туризма

Снимка: Булфото

Ричард Алибегов изненадващо се намеси в политиката.

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) се опълчват на предлагането на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) нейният ръководител Георги Щерев да бъде назначен за длъжностен министър на туризма. 

" Пуснахме две мнения за седмица. Изразихме разочарованието си от това, че след изборите нямаше образувано държавно управление. Всичко, което постигнахме като сделки, няма да се случи. Може да разчитаме на помощите до края на юни. Браншът ни пострада извънредно доста. Нуждаем се от помощ до края на годината, тъй като огромна част от времето не работехме ", сподели пред Нова тв ръководителят на БАЗ Ричард Алибегов.

Според него служебният министър би трябвало да е от сектора.

" Той би трябвало да е експерт и да сплоти бранша, да припознае ресторантьорството като част от туризма. Той може да е експерт, само че имаме потребност от освен това. Служебният министър би трябвало да е експерт, ресторантьорският бранш също е част от туризма ", разясни Алибегов.

" Ние сме представители нашето предложение на президента Румен Радев. Решението е негово. За следващ път се прави опит да се разделя нашия бранш. Единствено хотелите бяха извънредно ощетени. Те не бяха обезщетени по никакъв метод ", сподели Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР