Снимка БулфотоРакията е реабилитирана! В публичното пространство любимият еликсир на

...
Снимка БулфотоРакията е реабилитирана! В публичното пространство любимият еликсир на
Коментари Харесай

Признание: Учени обявиха ракията за лекарство!

Снимка Булфото

Ракията е оправдана! В общественото пространство обичаният балсам на българи, сърби и македонци бе оплюван епохи наред като източник на несгоди, пороци и заболявания. Учени от Българска академия на науките и Медицинския университет в София, взаимно с учени от Копенхаген и Берн, откриха, че ракията е извънредно потребна за здравето, написа Блиц.

Българската напитка, която има десетки хиляди фенове, съдържала редица потребни съставки, които се отразяват чудесно на нашето здраве. На първо място ракията се оказва изключително потребна за метаболизма. Съставките на напитката забързват храносмилането и подтикват отделянето на храносмилателни сокове и ензими, които спомагат за по-добро асимилиране на питателните съставки, написа уеб сайтът Кулинария. Ако пиете по 50-70 грама ракия всяка вечер, ще забравите за всевъзможни стомашни проблеми и ще можете да поддържате оптимално тегло.

Освен това нашенското пиво лекува сполучливо главоболие и мигрена, болки в гърба и врата, подтиква кръвообращението и оказва помощ на сърцето. Трябва обаче да знаем, че като всяко лекарство, и ракията има своя целесъобразна доза. Учените и медиците предлагат да не се надвишава консумация от 100 грама на ден. Ако в един ден пиете повече, можете да компенсирате, като на идващия ден не консумирате от напитката. Не прекалявайте, тъй като в този случай, вместо да се радвате на удобно деяние, може да си докарате неприятности.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР