Снимка БулфотоПрокурорите от Окръжната прокуратура във Варна и на следователите

...
Снимка БулфотоПрокурорите от Окръжната прокуратура във Варна и на следователите
Коментари Харесай

Прокурори и следователи от Варна зоват: Не политизирайте избора на главен прокурор

Снимка Булфото

Прокурорите от Окръжната прокуратура във Варна и на следователите от Окръжния следствен отдел излязоха с публично мнение по отношение на избора на Иван Гешев за основен прокурор на страната. Вижте текста без редакторска интервенция: 

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ, УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН РАДЕВ УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ТОЧКОВА,

Прокурорите и следователите от Окръжна прокуратура- Варна, показваме нашето кардинално мнение по отношение на извършения избор на основен прокурор на Република България. Смятаме, че изборът протече по написани в закона правила, при открита и транспарантна процедура.

Изразяваме нашето мнение, че този избор не следва да бъде политизиран, тъй като този метод е неконструктивен и е в несъгласие с Конституцията на Република България и Закона за правосъдната власт, а водещи би трябвало да бъдат професионалните и юридическите критерии за избор на основен прокурор.

Изразяваме и поддръжка към членовете на Прокурорската гилдия при Висшия правосъден съвет, тъй като те ясно мотивираха своите позиции, отстоявайки ползите на прокурорите, следователите и чиновниците в Прокуратурата на Република България.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР