Снимка БулфотоПрофесиите, които изискват задълбочено изучаване на математика и природни

...
Снимка БулфотоПрофесиите, които изискват задълбочено изучаване на математика и природни
Коментари Харесай

Професиите, които изискват математика, са с най-висок очакван ръст на доходите

Снимка Булфото

Професиите, които изискват задълбочено проучване на математика и естествени науки, са с най-голям предстоящ растеж на приходите. Това разяснява през днешния ден във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев, написа novini.bg.

Той напомни, че за дейностите по ползи през тази година на учебните заведения са обезпечени 25 милиона лв. от бюджета. Обобщената информация сочи, че 60 % от тези ползи са в региона на математиката, техника, естествените науки, сподели министърът. Според него това е доста добър резултат, защото е било заложено най-малко 40 % от тези действия да бъдат в тези области.

Най-трудно е провокирането на ползите за учене на децата тъкмо в тези области, сподели още Вълчев и добави, че те са по-трудни за образование, а въпреки това при тях има максимален дефицит и максимален предстоящ дефицит на пазара на труда.
Министърът сподели, че се работи по преструктуриране на приема в системата на висшето обучение, като се пробва да се свърже търсенето на обучение с търсенето на пазара на труда.

Вълчев изясни, че инструментът за това е приемът. Той даде за образец понижението на приема в професионалните посоки стопанска система, право, логика на психиката и други. За сметка на това е повишен е приемът в педагогическите, инженерните и природо-математически, аграрните науки. За тези професионални посоки се дават и спомагателни стипендии. По думите на министъра в тези специалности идващите години ще се пенсионират два пъти повече хора, в сравнение с учат сега.

По-късно през днешния ден министър Вълчев ще взе участие в цивилен разговор, отдаден на образованието. Министърът сподели, че по време на срещите се приказва за образованието във всичките му измерения.

Той напомни две от най огромните провокации в системата на предучилищното и учебното обучение - да бъдат обхванати всички деца, както и модернизиране на системата и провокиране на интереса на децата към учене.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР