Снимка: БулфотоПроектът за бюджет на държавата за 2020 г. се

...
Снимка: БулфотоПроектът за бюджет на държавата за 2020 г. се
Коментари Харесай

Министрите обсъждат проекта за бюджет 2020

Снимка: Булфото

Проектът за бюджет на страната за 2020 година се чака да бъде разискван на съвещанието на кабинета, написа flashnews.bg.

Финансовият министър Владислав Горанов заяви по време на съвещанието на НСТС тази седмица, че бюджетът влиза още на идващият ден в Министерски съвет. Социалните сътрудници към този момент разискаха главните му параметри.

За идната година кабинетът залага на растеж на стопанската система с 3,4%. Прогнозният Брутен вътрешен артикул се чака да доближи 126,7 милиарда лв., през 2021 година – 134,9 милиарда, 2022 година – 143,3 лева Очакванията са в интервала 2020-2022 година да понижава безработицата и да стигне до 4%. За съпоставяне с равнищата през тази година към 4,4 на 100.
За идната година е заложено нарастване на 10% разноските за личен състав.
По отношение на данъчната политика, резервират се данъчните ставки през целия мандат на кабинета. Ще продължат и данъчните облекчения за земеделските стопани. За 2020 година през бюджета ще към общините ще бъдат трансферирани над 4,2 милиарда лева или с 460 млн. лв. повече по отношение на тази година.

„ Смятам, че неналичието на изненади в бюджета е добра вест. Чухме и такива рецензии. Запазваме данъчната тежест, държавният дълг понижава. Оптимисти сме, че всички управнически цели в мандата се извършват. Анонсираното желание за междинна заплата от 1400-1500 лв. е постижимо и допустимо, има задоволително буфери “, разяснява към този момент финансовият министър Владислав Горанов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР