Снимка БулфотоПрез следващото денонощие времето ще остане неустойчиво. През нощта

...
Снимка БулфотоПрез следващото денонощие времето ще остане неустойчиво. През нощта
Коментари Харесай

Пригответе джапанки и чадъри! Поне до понеделник ще се редуват слънце и дъжд

Снимка Булфото

През идващото денонощие времето ще остане неустойчиво. През нощта тук-там, основно в Централна България, ще продължи да има краткотрайни превалявания и гръмотевици, а на следващия ден в централните и източните региони, както и в Рило-Родопския масив. По-значителни ще са явленията, по-късно след обяд, в Източна България и Родопската област. Ще има и градушки. Максимални температури сред 28 и 33 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п, представена от Блиц.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, в следобедните часове и по здрач с развиване на купесто-дъждовна облачност. Главно по северното крайбрежие ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 25-27 градуса, температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините също ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, по-значителни в Родопите. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 24 градуса, на 2000 метра към 16. 

В петък ще доминира слънчево време, само че след обяд тук-там в югозападната част от страната и в североизточните региони ще превали и прегърми. 
В събота в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. На места явленията краткотрайно ще са интензивни, преваляванията - обилни. Вятърът ще се ориентира от северозапад-север и ще настъпи кратковременно и едва захлаждане.

В източните региони през по-голямата част от деня ще доминира слънчево и топло време. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР