Снимка: БулфотоПремиерът Зоран Заев е притеснен за границите на Северна

...
Снимка: БулфотоПремиерът Зоран Заев е притеснен за границите на Северна
Коментари Харесай

Зоран Заев със зов към България и ЕС: Бързайте с разширяването! Има проекти за Велики държави за прекрояване на границите в региона

Снимка: Булфото

Премиерът Зоран Заев е обезпокоен за границите на Северна Македония поради националистически планове, оповестява БНР.

" Феноменът на „ нон-пейпърите “ и в този момент този наново иницииран план „ Илирида “ (Илирида или Република Илирида е названието на държавно-политически план на албанците в Македония) са промоутъри на националистическа политика в района, и освен в района, когато Европа мълчи ", сподели Заев в изявление за ТВ " Клан Македония ".

„ Това е сигнал и за България, и за Брюксел, че би трябвало да продължат процеса на интеграция на района в Европейски Съюз по-интензивно. Северна Македония е образец за страна, която със своята идея " Едно общество за всички " сплоти всички разнообразни етнически общности “, сподели Заев.

„ Трябва в допълнение да подсилим самодейността за районно съдействие, само че дублирам: Отговорът на плановете за „ велики страни “ и нови граници на Балканите би трябвало да бъде даден от Европейски Съюз посредством усилване на европейските интеграционни процеси за района “, сподели Заев. Премиерът добави, че националистически планове като тези, които се разпространяват в някои нон-пейпъри като този за " Илирида ", не минават и няма да получат нито ръководител на локална общественост, нито общински консултант или народен представител.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР