Снимка БулфотоПремиерът на Великобритания съобщи дългочакана новина за мерките срещу

...
Снимка БулфотоПремиерът на Великобритания съобщи дългочакана новина за мерките срещу
Коментари Харесай

Джонсън: На 19 юли Великобритания може да вдигне ограниченията заради COVID-19

Снимка Булфото

Премиерът на Англия заяви дългочакана вест за ограниченията против ковид.

Англия е на път да може да вдигне на 19 юли множеството от рестриктивните мерки поради КОВИД-19, съобщи през днешния ден премиерът Борис Джонсън.

Той бе представен от Ройтерс.

Според организацията това е най-увереното до момента изказване на английския министър председател във връзка дълго чакания ден в кралството, именуван към този момент " Деня на свободата ".

Британският министър председател, чието държавно управление още веднъж бе подложено на критика след оставката на здравния министър Мат Ханкок поради нарушаване на рестрикциите, имаше вяра да отвори стопанската система на страната още предходната седмица. Но увеличението на броя на новите инфекции, основно с разновидността Делта на ковид, го накараха да отсрочи датата за 19 юли.

" С всеки минал ден за мен и за всички наши научни консултанти става все по-ясно, че е доста евентуално на 19 май да сме в положение да кажем, че това в действителност е крайната точка и да можем да се върнем доколкото е допустимо към живота отпреди Ковид ", сподели Джонсън пред кореспонденти.

Новият здравен министър Саджид Джавид сподели през днешния ден, че би желал рестриктивните мерки да бъдат отстранени допустимо най-скоро. Предшественикът му на поста Ханкок бе заставен да подаде оставка, откакто вестник " Сън " разгласява фотография по какъв начин целува и прегръща своя съветничка в кабинета си, в миг, когато близкият контакт с различен човек отвън членовете на семейството към момента се смяташе за нарушаване на разпоредбите.

Днес английското държавно управление заяви за близо 23 хиляди нови случая на ковид, само че единствено трима умряли, през последното денонощие. Вчера данните бяха надлежно за съвсем 15 хиляди новозаразени и 11 умряли.

Новите случаи на ковид във Англия нарастват от един месец, на фона на разпространяването на разновидността Делта. Смъртните случаи за денонощие обаче са не повече от 20 в страната, която е с една от най-напредналите имунизационни акции против КОВИД-19.

Над 44 милиона души - две трети от 66-милионното население на Англия, - са получили най-малко първа доза ваксина. Повече от 32 милиона от тези хора към този момент са изцяло имунизирани, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР