Снимка БулфотоПредприети са действия от страна на Областно пътно управление

...
Снимка БулфотоПредприети са действия от страна на Областно пътно управление
Коментари Харесай

Протестите дават резултат, кръстовището на смъртта край Варна ще става кръгово

Снимка Булфото

Предприети са дейности от страна на Областно пътно ръководство във Варна за създаване на кръгово кръстовище на пътя сред Аксаково и варненското село Кичево, край село Долище. Това разкри началникът на варненската Пътна полиция Петко Камбуров, написа Дарик .

Уверенията са били дадени на среща в Областно пътно ръководство тази заран. Самата среща е била по отношение на инспекция на секторите с централизация на пътни произшествия във Варненско. 

Участъкът от пътя край Долище беше наименуван „ кръстовището на гибелта ” поради множеството произшествия с десетки починали и ранени. При един от последните тежки произшествия преди няколко месеца бяха ранени трима души. Най-зловещият конфликт пък стана напролет на 2015 година, когато момче и две девойки откриха гибелта си, а други шестима души бяха ранени. Тежките тежките произшествия там станаха причина и за митинги. 

Ще бъде образувана комисия за проучване на рисковите сектори по пътищата във Варненско и предприемане на нужните ограничения за обезопасяването им, разкри още началникът на Пътна полиция.
 
Сред местата с централизация на пътни произшествия са и пътят Варна – Златни пясъци – в региона на Долна Трака и Евксиноград, както и сектор от пътя Варна – Добрич, сред Аксаково и Аксаковска гледка (Баирбаши). 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР