Снимка БулфотоПолиция влезе в завода за преработка на отпадъци край

...
Снимка БулфотоПолиция влезе в завода за преработка на отпадъци край
Коментари Харесай

След пожара: Полиция влезе в завода за смет край Шишманци

Снимка Булфото

Полиция влезе в завода за преправка на боклуци край пловдивското село Шишманци. Заедно с прокуратурата ще се търсят данни за закононарушения по работа, довели до следващия пожар, който безусловно потопи в гъст, зноен пушек селото. Протестите на хората там не стопират. Междувременно от Районна прокуратура-Пловдив оповестиха, че има замърсяване на въздуха в региона на община Раковски, само че по първични данни няма заплаха за здравето на живущите в региона, заяви Нова тв.

Четвърти ден продължава потушаването на пожара в депото за боклуци край завода в Шишманци. Екипи на пожарната не престават да обливат с вода огнищата и да насипват с пръст терена. На места насъбраните боклуци са повече от 10 метра и на този стадий не може да се предвижда по кое време пожарът ще бъде изцяло овладян.

Полицията и прокуратурата започнаха инспекция на длъжностните лица, виновни за работата на оборудването, защото са подавани многократни сигнали от локалното население, само че до момента не е взето отношение по тях.

И тази заран пред завода се събраха недоволни поданици от прилежащите села, които упорстват обгазяването да спре.

За петък е разгласен митинг против метода, по който работи завода за боклуци. Очаква се да се съберат поданици от четирите околни села.

Междувременно от Районна прокуратура-Пловдив оповестиха, че има замърсяване на въздуха след пожара в Шишманци.

„ Анализът от замерването на непорочност на въздуха от мобилната лаборатория на Регионална инспекция за опазване на околната среда сочи, че има минимално завишаване на индикаторите на фини прахови частици във въздуха в региона на община Раковски. По първични данни няма заплаха за здравето на живущите в региона ”, оповестяват от прокуратурата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР