снимка: БулфотоПо-голямата част от музеите отново ще отворят врати с

...
снимка: БулфотоПо-голямата част от музеите отново ще отворят врати с
Коментари Харесай

Общо 21 области в страната ще се включат инициативата Нощ на музеите тази събота вечер

снимка: Булфото

По-голямата част от музеите още веднъж ще отворят порти с безвъзмезден вход, а в някои от тях ще се проведат специфични и тематични акции.

По традиция в последните години единствено в София вземат участие над 50 музея и галерии, които посрещат хиляди гости със свободен вход, напомнят от Министерството на културата.

Тематични  изложения, концерти и разнородни арт прояви  има в националната стратегия за отбелязване на обичайна европейска самодейност, направена от дирекция " Културно завещание, музеи и изобразителни изкуства " при МК.

По своя формат  Европейската нощ на музеите  е необятно отворена стратегия към допустимо максимален кръг от хора, които имат опция освен да се допрян до експонатите и творбите, показани от музеи и галерии, само че и да почувстват посланията им. Концепцията на самодейността е да се доближи до огромен кръг от хора с акцент - младата публика, посредством представянето на необикновена и атрактивна стратегия, която с изключение на опцията за запознаване с културното завещание, да предлага и други културни прояви.

Музеите и галериите ще се включат с изложения, концерти, ателиета и разнородни арт прояви на 3 юли. Събитието ще се състои за  17-и път  в рамките на Европейската нощ на музеите - самодейност, подета за първи път през 2005 година от  френското Министерство на културат а.

Само за няколко години тя се популяризира сполучливо в цяла Европа.  Българските музеи и галерии се включват още в първото й издание .

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР