снимка БулфотоОт началото на месеца близо 20 000 кг пилешко

...
снимка БулфотоОт началото на месеца близо 20 000 кг пилешко
Коментари Харесай

Задържаното на границата пилешко със салмонела вече е 20 000 кг.

снимка Булфото

От началото на месеца близо 20 000 кг пилешко месо импорт от Полша е дало позитивни проби за съществуването на салмонела, сочи информация в Системата за бързо обявяване на храни и фуражи на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), заяви.

Две колета – пилешки бутчета и пилешко филе са били арестувани на граничния надзор. При първата са взети проби от 9 000 кг замразени пилешки бутчета. Резултатът от анализа  демонстрира съществуването на салмонела. Същото демонстрират и проучванията от втората пратка. Пробата е взета от 10 250 кг замразено пилешко филе.

Изготвени са известия по системата за бързо съобщаване на храни и фуражи (RASFF) за известяван на полските способени управляващи. От началото на годината известията в системата на БАБХ за инфектиран със салмонела импорт на пилешко от Полша са 28, като регистрирани има през съвсем всеки месец.

От Агенцията декларират, че засиленият надзор от страна на БАБХ и вземането на проби за лабораторно изпитване от всяка пратка с птиче месо и субпродукти с генезис Полша, предопределени за България остава.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР