Снимка: БулфотоОт Българската асоциация за здраве и фитнес излязоха с

...
Снимка: БулфотоОт Българската асоциация за здраве и фитнес излязоха с
Коментари Харесай

Асоциацията на фитнесите: Не сме рисково място за коронавирус

Снимка: Булфото

От Българската асоциация за здраве и фитнес излязоха с декларация по мотив нападките, че във фитнесите най-лесно може да се популяризира коронавирус. Както е известно, към този момент три дни фитнес центровете в България са затворени от ръководещите.

Българска асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ) остро се опълчва на „ втълпяване на мнение и боязън измежду популацията, че спортните, фитнес, танцувални зали, зали за бойни спортове, групови занимания, басейни и други са рискови места за необятно  разпространение на COVID-19   “. Това се споделя в декларация на организацията, изпратена до медиите, представена от 19min.bg.

БАЗФ показва, че тезата, че фитнесите са разплодник на ковид е опровергана с научни проучвания, последното от които е на Шефилдския университет.

От БАЗФ са срещу " удължение след 21 декември на периода на затваряне на спортните, фитнес, танцувални, зали за бойни спортове и групови занимания “, защото това е „ лишаване на главното човешко право на всеки жител да се грижи за профилактика на здравето си посредством физическа интензивност в особено пригодени за това места, каквито са залите в бранша здраве и фитнес и каквито са рекомендациите на СЗО “.

" Секторът е от решаващо значение за възобновяване здравето на нацията след изключителното състояние и недопускане претоварване на здравната система. С нашите благоприятни условия можем да вдигнем на крайник най-важния запас – хората ", се споделя в декларацията.

Българска асоциация за здраве и фитнес упорства страната да поеме икономическата и обществена тежест, провокирана в бранша поради административната възбрана за практикуване на комерсиална активност.

От асоциацията желаят " покриване на 60% от заявените доходи от оперативна активност през съответните месеци на 2019 година за интервала на възбрана за реализиране на активността през 2020 година ", както и разширението на ограниченията по стратегиите " 60/40 " и " 80/20 " „ за икономическите браншове, директно представени в заповедите на Министерство на здравеопазването за преустановяване на активност, по отношение на епидемиологичната конюнктура “.

Фитнесите и спортните зали желаят и локалните администрации да преизчислят такса „ битови боклуци “, „ недължима съразмерно за времето на административна възбрана за практикуване на активността, с влезнало в действие решение на Министерски съвет или Министерство на здравеопазването “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР