Снимка БулфотоОнлайн търговията в България върти между 5 и 8

...
Снимка БулфотоОнлайн търговията в България върти между 5 и 8
Коментари Харесай

Онлайн търговията върти 8 млрд.лева годишно, данъчни погват търговците с помощта на куриерите

Снимка Булфото

Онлайн търговията в България върти сред 5 и 8 млрд.лева годишна, показват отчетите на Националната приходна агенция(НАП). Това стана ясно на днешната конференция на данъчната организация в Бургас, заяви Флагман.бг.

Голяма част от интернет търговията е в сивия бранш, регистрират инспекторите, само че има метод по какъв начин да го извадят на ярко.

От няколко месеца всички териториални дирекции на Национална агенция за приходите употребяват профилиран програмен продукт, който оказва помощ да стигнат до физически и юридически лица, продаващи артикули и услуги в интернет.

„ Изискана е информация от куриерските компании и благодарение на софтуера, който употребява организацията са направени извадки, установени са лица, извършващи електронна търговия в огромни мащаби. Възложени са инспекции на някои от тях, на други, които са получили по-малка сума, са изпратени предупредителни писма, посочили сме им, че знаем какво вършат и в случай че не си заявяват приходите, ще предприемем ограничения против тях ”, обясни Пенка Жекова, шеф на дирекция „ Контрол ” към Национална агенция за приходите Бургас.

„ Вече има декларирани приходи от лица, упражняващи тази действия, направени са регистрации по Данък добавена стойност, в случай че това е належащо и тази мярка стартира да работи ”, добави Сиана Димитрова, шеф на дирекция „ Обслужване ” към Национална агенция за приходите Бургас.

Данните на Национална агенция за приходите демонстрират, че делът на онлайн търговията е повишен съществено за няколко години. Секторът обаче е извънредно динамичен, появяват се нови търговци и досетрудно можеха да се управляват до този миг.

С забавната мярка за съдействие с куриерските компании обаче доста елементарно може да се стигне до лицата, които въртят сериозен оборот от онлайн търговията.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР