Снимка: БулфотоОфициално извинение пред медицинското съсловие поднесе говорителят на служебното

...
Снимка: БулфотоОфициално извинение пред медицинското съсловие поднесе говорителят на служебното
Коментари Харесай

Антон Кутев поднесе официални извинения на медицинското съсловие

Снимка: Булфото

Официално опрощение пред здравното съсловие сервира представителят на служебното държавно управление Антон Кутев. До това се стигна след съпоставяне, което Кутев направи сред медицинските сестри и ръководителите на силови служби.

В понеделник в собствен коментар във връзка ползващите неплатен отпуск висши фрагменти в системата на Министерство на вътрешните работи, представителят на служебното държавно управление Антон Кутев направи отпратка към медицинските сестри. 

" Така не се прави. Те би трябвало, като са толкоз огромни служители на реда, да бъдат мъжки момчета  - и в този момент да излизат в отпуска, с цел да не ги уволнят, това върви на медицинските сестри ", съобщи представителят на служебното държавно управление Антон Кутев.
Последва вълна от отвращение. От Асоциацията на експертите по здравни грижи изпратиха писмо до президента, служебния министър председател и до здравния министър.

" За следващ път някой съпоставя някого с медицинските сестри, като не си дава сметка, че в случай че не бяха медицинските сестри и изключително пенсионираните медицински сестри, които работят в системата, системата щеше да рухне. Това е извънредно несвоевременно изречение и ние настояваме господин Кутев да се извини на цялото съсловие ", означи ръководителят на Асоциацията на експертите по здравни грижи Милка Василев.

Говорителят на служебното държавно управление остана сюрпризиран от реакцията на съсловната организация и се извини. 

" Аз почитам освен медицинските сестри, освен лекарите, освен медицинските служащи, а всеки български жител, който си прави съзнателно работата и мисля, че мога да бъда последният човек в България, който може да бъде упрекнат в пренебрежение, изключително към тези класи. Аз отново споделям, не знам за какво това изявление е провокирало такава реакция, само че при всяко състояние се оправдавам, в случай че някой се е почувствал обиден - не съм желал да върша това ", добави Кутев. 
" Дори да е изпуснато изречение, даже господин Кутев да е имал нещо напълно друго в мисълта си. Само фактът, че той ни съпоставя с други хора, които заради някаква причина имат неприлично държание съгласно него, няма по какъв начин да го интерпретираме по различен метод ", акцентира Василева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР