снимка БулфотоНяма опасност от безводие за Варненска област. Това обяви

...
снимка БулфотоНяма опасност от безводие за Варненска област. Това обяви
Коментари Харесай

Емил Димитров: Няма опасност от безводие във Варненско

снимка Булфото

Няма заплаха от безводие за Варненска област. Това разгласи министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Той разясни и аргументите, заради които количествата вода от язовир Камчия за Варна са понижени за сметка на Бургас. Варна може да разчита на различни източници, като изворите в Девня и язовир Цонево, до момента в който Бургас няма такава опция. Министърът обаче не разяснява по какъв начин това ще се отрази на цената на водата за питейно-битови потребности, съобщи Нова телевизия.

„ Преувеличена е заплахата Варна да остане без вода. Градът има опция да черпи от Камчия и ще получава към 1 млн. месечно постоянно. В момента сме в такава обстановка - Варна би могла да получи повече вода от карстовите извори в Девня. Бургас няма такива източници ”, безапелационен бе Емил Димитров.

Той разясни че като министър е задължен да се грижи за всички. „ Варна не би могла да изпадне в рецесия, каквато е възможно да има в Бургас ”, добави още Димитров. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР