Снимка: БулфотоНововъведение ще има от следващата сряда при гласуването на

...
Снимка: БулфотоНововъведение ще има от следващата сряда при гласуването на
Коментари Харесай

От следващата сряда депутатите ще гласуват с биометрични данни

Снимка: Булфото

Нововъведение ще има от идната сряда при гласуването на депутатите в Народното събрание. Те ще го вършат с биометрични данни, заяви ръководителят на Народно събрание Ива Митева в отговор на Тома Биков /ГЕРБ-СДС/, който обърна внимание, че в новия парламент се завръщат порочни практики на гласоподаване с непознати карти.

Вчера в обществените мрежи беше публикуван видеозапис на една порочна процедура, която бяхме позабравили в последните години - определеният ръководител на правната комисия Радостин Василев беше сниман да гласоподава с карта на сътрудник, сподели Тома Биков. Подобни практики са не просто грозни, те разрушават доверието още повече още от първите дни на този парламент, разяснява той и изрази вяра час по-скоро да бъдат въведени биометричните данни, които по силов път да прекратят сходен вид дейности.

Народното събрание още веднъж работи с електронната система за гласоподаване

Странно е, че тези практики могат да се върнат и толкоз достоверно да бъдат прилагани от сътрудници, които даже за пръв път са в Народното събрание, разяснява Биков.

Вероятно се объркахте и нямахте поради мен, отговори в персонално пояснение Радостин Василев / " ИТН " /.

От началото на тази седмица Народното събрание работи с електронната система за гласоподаване, която беше преместена още веднъж в остарялата постройка на Народното събрание, само че до снемане на биометричните данни от депутатите се гласоподава с карти.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР