Снимка: БулфотоНов хитър начин за отопление са намерили в пловдивския

...
Снимка: БулфотоНов хитър начин за отопление са намерили в пловдивския
Коментари Харесай

Нов хит в Столипиново : Чувал с памперси за 2 лева. Ромите ги грабят като топъл хляб, но няма да повярвате за какво ги използват

Снимка: Булфото

Нов остроумен метод за отопление са намерили в пловдивския квартал „ Столипиново ”. На самобитното им пазарче край блоковете на ул. „ Сокол ” поданици на махалата продават големи чували с неупотребявани памперси, написа " Монитор ".

Пълен догоре найлонов чувал коствал единствено 2 лв. и се харчел като топъл самун, споделят локалните. „ Не знаем от кое място намират толкоз на ниска цена памперсите, само че доста на ниска цена ги продават. Хора от квартала си купуват постоянно по цялостен с памперси чувал и карат с него по цяла седмица, което си е супер на ниска цена. И въобще не ги интересува, че замърсяват въздуха ”, изясни гражданин на махалата пред в. " Монитор ".

В „ Столипиново ” всеобщо през студените месеци се топлят с дърва или каквото намерят и става за горене около кофите за боклуци, защото въглищата са скъпи за оскъдните приходи на хората. Именно отоплението с твърдо гориво през зимата е главният замърсител на въздуха над Пловдив, са открили специалисти.

Една от другите аргументи за замърсяването на въздуха е горенето на автомобилни гуми край река Марица от ромите в квартала. Само преди дни чиновници на пловдивския общински инспекторат са пипнали, до момента в който гори гуми, мургав подпалвач. В продължение на няколко часа инспекторите са дебнели нарушителя край дигата на реката в „ Столипиново ”. Когато той е драснал клечката и от гумите се е извил гъст черен дим, общинарите са отишли и са му съставили акт за 300 лв., заяви шефът на инспектората Ангел Славов. Неговите подчинени взаимно с Регионална инспекция за опазване на околната среда в Пловдив постоянно правят инспекции за горене на гуми в коритото на реката, само че не постоянно съумяват да заловят на място нарушителите. Проблемът бил, че когато запалели гумите, ромите се отдръпвали настрани и твърдели, че това не било тяхно дело. След като подпалените гуми спирали да пушат, ромите отивали, хвърляли ги в реката да се охладят и взимали метала, който предавали на вторични първични материали. Славов предизвести, че санкциите по общинската разпоредба за запазване на околната среда са от 300 до 800 лв..

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР