снимка БулфотоНе е нормално държавата да храни икономиката, трябва да

...
снимка БулфотоНе е нормално държавата да храни икономиката, трябва да
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Не е нормално държавата да храни икономиката, трябва да е обратното

снимка Булфото

Не е обикновено страната да храни стопанската система, би трябвало да е противоположното. Това коментира финансистът доцент Емил Хърсев пред.

" Има потребност от актуализация на бюджета, доколкото има смяна на държавното управление. Когато гласоподавателят е дал своя вот доверие на друга комбинация от депутати, които излъчват едно държавно управление, което не е досегашното, явно в този формат те имат разнообразни хрумвания какво би трябвало да се прави в страната. Те са били подкрепени, затова те би трябвало да намерят своето отражение във финансовия проект на страната ", уточни той.

Той посочи, че актуализацията на бюджета не значи безусловно увеличение на разноските, както и че тя се постанова даже когато се трансформират целите.

" Ново държавно управление значи, че е обикновено да се актуализира финансовият проект ", сподели доцент Хърсев.

Финансистът акцентира, че бюджетният развой не е толкоз бърз и изисква време, с цел да се приготви.

" Икономиката върви добре - има всички шансове да върви още по-добре. По няколко елементарни аргументи - внезапно повишение на цените на селскостопанските артикули на интернационалните пазари, рекордно повишение на цената на медта. Това значи паралелно повишение на цените на цветните метали ", добави доцент Хърсев пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров.

Той означи, че България има експортно насочена цветна металургия, добивна индустрия и преработваща индустрия на цветни метали, което значи, че ние ще бъдем с едни положителни резултати в тези браншове на международните тържища.

" До момента имаме икономическа рецесия, тъй като не сме достигнали равнищата на произвеждане на Брутният вътрешен продукт, които имахме преди пандемията ", акцентира финансистът.

По думите на доцент Хърсев, не е обикновено страната да храни стопанската система.

Държавата би трябвало да суче от бизнеса, а не бизнесът от страната. Държавата не би трябвало да подкрепя бизнеса при естествени условия. Имаме ограничения за подтикваме на един или различен приоритет. Нормалното е бизнесът да работи, да печели и да заплаща налози. Това, че ще спрат ограниченията за поддръжка, не значи, че ще утежни положението на стопанската система, в противен случай - ще се усъвършенства и стопанската система да проработи и да стартира да си заплаща, както го е правила постоянно ", разяснява още той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР