Снимка БулфотоНачалникът на ВМА и оглавяващ щаба за борба с

...
Снимка БулфотоНачалникът на ВМА и оглавяващ щаба за борба с
Коментари Харесай

Генерал Мутафчийски: Симпотмите на коронавируса и грипа са много подобни

Снимка Булфото

Началникът на ВМА и оглавяващ щаба за битка с ковид генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски даде изявление за предаването " Седмицата " на Дарик радио.

В България няма потвърдени случаи на ковид, съобщи военачалник Мутафчийски. Според него, повода да нямаме регистриран случай на ковид е, че към момента в лаборатория не е попаднал проба от инфектиран човек. Що се отнася до рецензиите, че пробите не се пазят и транспортират вярно, проф. Мутафчииски уточни, че това просто не е правилно. Всички, които са настанени в инфекциозни отделения с грипоподобни симпотми, се изследват за ковид. И това е тъй като сега се популяризира и грипна зараза от вид " Б ".

Около 200 души са в домашна карантина, уточни началникът на ВМА. Всеки, който пътува до страните с доста болни и завърнал се у нас, би трябвало да се слага в домашна карантина, уточни Мутафчийски. Според него това са доста хора и самокантролът е извънредно значим. Личните лекари са длъжни да дават болничен лист на тези, които са посещавали страни с доста заболели от ковид и върнали се у нас, които желаят да се слагат под карантина, безапелационен бе ръководителят на щаба за битката с заболяването.

Първите двама българи, които са пътували с нулевия пациент - италианец бяха издирени, те са изследвани, в карантина са и всичко е наред, уточни военачалник Мутафчийски. Вероятността да се разболеете от ковид в Северна Италия, в сравнение с в друга страна, където има един - двама болни, несъмнено, е по-голяма.

При децата сред 4 и 14 година заболелите е на равнище от 500  на 10 хиляди и това е основанието за оповестяване на грипна зараза, уточни военачалник Мутафчийски. Симпотмите на ковид и грипа са доста сходни акцентира проф. Мутафчийски. Затова би трябвало да сме доста деликатни, става дума за изключителна обстановка и изключителни ограничения.

Ръководителят на щаба за битка с ковид акцентира, че персоналната хигиена е доста значима, както в битката с епидемията от грип, по този начин и с ковид.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР